דרכים לצמצם טביעה אקולוגית בסביבתכם

1.3 מיליארד טונות מזון הולכים לאיבוד או מבוזבזים בכל שנה ברחבי העולם -


זהו 1/3 מכל המזון המיוצר לצריכה אנושית!
בניגוד לאמונה הרווחת, פסולת מזון איננה רק או אפילו בעיקר אשמתם של סופרמרקטים,
בתי ספר ובתי חולים. אנו כצרכן השכיח גורמים ל 54% - מפסולת המזון ההיא!
בזבוז מזון אינו רק בעיה עבורנו, אלא גם הסביבה.
המשמעות היא משאבים מבוזבזים כמו אנרגיה, אדמה ומים שנמצאים בייצור המזון.
כמו כן, פסולת מזון מגדילה את פליטת גזי החממה מכיוון שפסולת מזון במזבלות
אינה יכולה להתפרק כראוי.
התוצאה היא שחרור מתאן החזק פי 20 מאשר Co2
(שמשתחרר על ידי חומרים אורגניים קומפוסטיים).


תקנו בחוכמה


כמה פעמים אנחנו רצים לסופרמרקט במהלך השבוע בלי לבדוק קודם כל מה יש לנו במקרר
ובארונות שלנו? אני יודעת, לפעמים החיים יכולים להיות כל כך עמוסים, קשה לתכנן!
פשוט שבו כדי לקחת חמש דקות לתכנן כמה ארוחות לשבוע
(זה יכול אפילו להיות תכנית גסה) וערכו רשימה של מה שאתם צריכים.
תחסכו זמן שלא תצטרכו לצאת לשוק מספר פעמים בשבוע,
אלא גם תבטיחו שאתם קונים רק את האוכל שאתם צריכים - לא יותר.


יצירתיות זה שם המשחק


לפני שאומרים, "אין לי שום דבר במקרר" או "בא לי מרק הלילה",
נסו להיות יצירתים עם האוכל בבית!
אם יש כמה מרכיבי מצרך עיקריים תמיד בהישג יד באמת עוזר.
תתפלאו כמה ארוחות טעימות תוכלו לעשות במאמץ קטן!


!סיימו מהצלחת
אוכלים את קליפות הגזר שלך? וקליפות תפוחי אדמה?
למעשה, תוכלו לאכול קליפות מרוב הפירות והירקות!

הדבר החשוב כשאוכלים את הקליפות שלך הוא פשוט לנקות אותם היטב.
הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא בעזרת מברשת סיבים טבעיים.
יש לשפשף היטב כדי להסיר לכלוך ולבשל כרגיל.
קליפות עשירות בסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון,
מה שהופך אותם לאחד החלקים המזינים ביותר בצמח.
יותר ויטמינים ופחות קומפוסט, מה לא לאהוב?


עם זאת, במקרים בהם הקליפות אינן ראויות לאכילה
או אם אינך יכול להביא את עצמך לאכול אותן,
שמור את קליפות הירקות שלך להכין ציר מרק!

כתיבת תגובה

שימו לב, יש לאשר את ההערות לפני פרסומן